Δρόμος της Δάφνης

Cyclosportive - Mythical Event
Αναβιώστε το μύθο του έρωτα του Θεού Απόλλωνα για τη Δάφνη συμμετέχοντας στην ποδηλατική διοργάνωση των 230 χλμ..
Ιστορία, Μυθολογία, Πολιτισμός, Αθλητισμός

Προκήρυξη 3ος Δρόμος της Δάφνης - Cyclosportive- Mythical Event 2019

31 Αυγούστου 2019

 

Η  «CyclingHellas»  και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές  την  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών  και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  "Δρυάς", της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του  Δήμου  Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων  και του  Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν το Σάββατο 31 Αυγούστου  την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «3rd Tour of Daphne - Cyclosportive-Mythical Event». Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Είναι ποδηλατικό ταξίδι 230 χιλιομέτρων , αναβιώνει το μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, συνδέοντας την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό!

 

Στόχος είναι η ανάπτυξη και η προσέλκυση του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.

 Το Cyclosportive - Μythical Εvent των 230 χιλιομέτρων απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των Τεμπών Λάρισας και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών αναδεικνύοντας ένα μύθο και μια ιστορία.

Ιστορία

Ο Μύθος αναφέρεται στην ανεκπλήρωτη πρώτη αγάπη  του Θεού Απόλλωνα με τη πανέμορφη νύμφη Δάφνη, καθώς ήταν η εκδίκηση του νεαρού Θεού Έρωτα στον Απόλλωνα. Ο Έρωτας είχε εκνευριστεί με τον Απόλλωνα που τον ειρωνεύτηκε ότι δεν μπορεί να πετάξει μακριά τα βέλη του. Για να τον τιμωρήσει ο Θεός του Έρωτα έστειλε δύο βέλη. Ένα χρυσό βέλος της αγάπης  με μύτη διαμαντένια και ένα άλλο σιδερένιο με μύτη μολυβένια που διώχνει την αγάπη από την καρδιά! Με το χρυσό πέτυχε στην καρδιά τον Απόλλωνα και με το σιδερένιο σημάδεψε τη Δάφνη..

Έτσι, ο  Απόλλωνας ερωτεύτηκε παράφορα τη Δάφνη κόρη του Πηνειού και της Γαίας. Ήταν μία από της Νύμφες που βρίσκονταν στο πλευρό της δίδυμης αδερφής του Άρτεμης. Κάθε μέρα την κυνηγούσε μέσα στο δάσος και της εκδήλωνε τα αισθήματα του. Η νεαρή όμως με τίποτα δεν υπέκυπτε στην γοητεία του και προσπαθούσε να τον αποφύγει.

Ύστερα από ξέφρενο κυνηγητό και περιπέτειες, τη στιγμή που η κόρη εξαντλημένη θα έπεφτε στις αγκάλες του θεού, με κραυγή απελπισίας ζήτησε από τον πατέρα της, τον ποταμό Πηνειό, να τη βοηθήσει. Ο πατέρας της την μεταμόρφωσε σε φυτό, την δάφνη, που βρίσκεται σε αφθονία στην κοιλάδα, όταν ο Απόλλων προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Έτσι βρέθηκε καταπράσινη και λαμπερή στις όχθες του ποταμού με τα πόδια ριζωμένα βαθιά στη μητέρα της, τη μάνα Γη. Τα χέρια της έγιναν κλαδιά και τα μαλλιά της φύλλα μυρωδάτα. Πικραμένος τότε ο Απόλλων, έκοψε ένα κλαδί, έπλεξε στεφάνι και στεφανώθηκε για να απαλύνει την θλίψη του για τον χαμό της αγαπημένης του. Ορκίστηκε ότι η φουντωτή δάφνη θα ήταν πλέον το ιερό του δέντρο και ότι θα φορούσε ένα δάφνινο στεφάνι παντοτινά. Από τότε η δάφνη είναι το ιερό φυτό του θεού Απόλλωνα, έγινε συνώνυμο της ειρήνης και το χρησιμοποιούσαν για να στεφανώνουν τους νικητές των αθλητικών αγώνων.

Με τη Δάφνη στεφανωμένοι οι προσκυνητές, ύστερα από καθαρμούς και ιεροτελεστίες, ξεκινούσαν σε πομπή από το ιερό του Aπόλλωνα των Tεμπών για τους Δελφούς, όπως έκανε ο ίδιος ο θεός μετέφερε δηλ. τις δάφνες από την κοιλάδα των Τεμπών στους Δελφούς.  Στις ιεροτελεστίες που γίνονταν στους Δελφούς προς τιμή του θεού Απόλλωνα η χρήση της δάφνης γίνονταν προς τιμή και μνήμη της ομώνυμης μυθικής νύμφης Δάφνης, την οποία είχε ερωτευτεί ο θεός.

Ο μύθος εξηγεί και δικαιολογεί τη σχέση του φυτού δάφνη με τους χρησμούς του Μαντείου των ∆ελφών. Σύμφωνα με την παράδοση, το μαντείο του Απόλλωνα άκουγε το θρόισμα των φύλων της δάφνης, η ίδια η Πυθία, η ιέρεια των Δελφών, μασούσε φύλλα δάφνης ή ανάπνεε τον καπνό από καιόμενη δάφνη για να πέσει σε έκσταση και να δώσει τους χρησμούς της, ενώ ο ναός σκουπίζονταν με δεμάτια δάφνης.

Τα Πύθια ήταν εορταστικά αγωνίσματα της αρχαίας Ελλάδας που γίνονταν στους Δελφούς προς τιμή του θεού Απόλλωνα. Είχαν πανελλήνια εμβέλεια και αποτελούσαν την πιο σημαντική εκδήλωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιελάμβαναν μουσικούς και αθλητικούς αγώνες. Οι νικητές των αγώνων στα Πύθια στεφανώνονταν με φύλλα δάφνης.

Στα ίδια χνάρια του θεού Απόλλωνα οι ποδηλάτες ξεκινούν όπως τους παλιούς προσκυνητές  από την Κοιλάδα των Τεμπών- την Πηγή της Δάφνης  μεταφέροντας  τα δάφνινα κλαδιά τους  στο Μαντείο των Δελφών. Καθ΄ οδόν  περνούν  από πολλές  πόλεις και  προβάλλοντας  την ιστορία κάθε τόπου: Λάρισα ( Αρχαίο Θέατρο, Άγαλμα Ιπποκράτη), Φάρσαλα (άγαλμα Αχιλλέα-Θέτιδας), Λαμία (άγαλμα Λεωνίδα), Γραβιά (Χάνι Γραβιάς). Η πομπή τερματίζει στους  Δελφούς (Μαντείο Δελφών- κατάθεση των δάφνινων κλάδων, ξενάγηση στο  Αρχαιολογικό Μουσείο).

Οι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, να απολαύσουν το βράδυ Ελληνική μουσική βραδιά και την επόμενη μέρα να  ξεναγηθούν στο Μαντείο των Δελφών.

Με τη συμμετοχή σας συμβάλλετε στην αναβίωση της ιστορίας....!!!

Περιγραφή

Cyclosportive - Μythical Εvent /230

Ημερομηνία: Σάββατο 31 Αυγούστου  2019

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, Μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-14 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο . Μέση προς καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

          ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ:

 • Τσαντάκι ποδηλάτου για προσωπικά αντικείμενα.
 • Κράνος
 • Σαμπρέλα & Λεβιεδάκια
 • Μπαντάνα
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο αμάνικο τζάκετ (προαιρετικό).
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο με μανίκια τζάκετ (προαιρετικό σε περίπτωση βροχής).
 • Γυαλιά ηλίου.
 • Αντηλιακή κρέμα κ αντηλιακή κρέμα για χείλη ανάλογα με την εποχή.
 • Extra μπουκάλι με νερό.
 • Φωτογραφική μηχανή, προσωπικά αντικείμενα.

 

Όροι Συμμετοχής

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.
 2. Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
 3. Η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη των ποδηλατών ή για τυχόν προβλήματα υγείας , οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την φόρμα συμμετοχής, έχουν βεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Από την ΟΕ δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.
 4. Η ΟΕ δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού και αποποιείται κάθε ευθύνη για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά την εκδήλωση, με συμμετέχοντες μεταξύ τους ή με τρίτα πρόσωπα.
 5. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στη διοργάνωση ποδηλάτης που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη.
 6. Η Ο.Ε.διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.
 7. Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.
 8. Η ΟΕ διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας ποδηλάτης.

* ΠΡΟΣΟΧΗ!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να κινούνται δεξιά και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Βάσει του Κ.Ο.Κ. τα φώτα και τα γιλέκα είναι υποχρεωτικά μισή ώρα πριν την ανατολή και μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου.
 • Σε περίπτωση βλάβης στο δρόμο, οι ποδηλάτες σταματούν στη άκρη του δρόμου δεξιά με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους άλλους διερχόμενους. Απαραίτητος ο εξοπλισμός για βλάβη (τρόμπα, σαμπρέλα, λεβιεδάκια κλπ).
 • Σημεία ελέγχου – κοντρόλ θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στη Λαμία και στον τερματισμό. Κρατήστε μια σειρά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

 • Οι συνοδοί κινούνται υποχρεωτικά πίσω από το γκρουπ του αθλητή που συνοδεύουν. Δεν προπορεύονται ή κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν παρεμποδίζουν το αυτοκίνητο του Προπομπού της εκδήλωσης.
 • Τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου όπως επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για το όχημά τους και πρέπει να συμμορφώνονται αμέσως με τις συστάσεις και οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής.
 • Κατά τη διάρκεια των στάσεων / ανασυγκροτήσεων, σταματούν δεξιά, πριν ή μετά το χώρο στάσης των ποδηλατών, με τρόπο που δεν εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και των ποδηλατών.
 • Δεν προπορεύονται ποτέ από κυρίως group ή μεμονωμένους ποδηλάτες σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
 • Δεν ακολουθούν ποτέ κυρίως group ή μεμονωμένους αθλητές σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
 • Δεν παρέχουν βοήθεια σε ποδηλάτη με τρόπο που επιβαρύνει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ. και τον κώδικα δεοντολογίας διεξαγωγής αγώνων ποδηλασίας (τράβηγμα / προώθηση ποδηλάτη) ή /και επιβαρύνει τη θέση άλλου αθλητή.
 •  Σε περίπτωση ή κατάσταση ανάγκης ή για παροχή βοήθειας, λαμβάνουν ΠΑΝΤΟΤΕ υπ' όψιν τους υπόλοιπους ποδηλάτες και διερχόμενους γενικότερα, καταλαμβάνοντας θέση μέσα στο δρόμο που να μην εμποδίζει την ομαλή ροή και την κυκλοφορία ποδηλατών και άλλων οχημάτων.
 • Απαγορεύεται σε όλους τους οδηγούς ή συνοδούς να πετάνε οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής κάποιο αντικείμενο ή σκουπίδια.

*Οι μετέχοντες ποδηλάτες στην εκδήλωση και συνοδοί αποδέχονται τους παραπάνω κανονισμούς και όρους συμμετοχής και είναι υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

Οικονομικοί Όροι

Οι συμμετέχοντες αθλητές μέχρι  20 Αυγούστου θα  πρέπει συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και εντός του διαστήματος 3 ημερών θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό συμμετοχής των 25 ευρώ στο λογαριασμό

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN:  GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 - Τράπεζα Πειραιώς 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δαλαβίκας Κώστας/Τσεσμετζίδου Δέσποινα 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: αναγράφουν απαραίτητα την αιτιολογία «3ος ΔΡΟΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ» και το «ονοματεπώνυμο» καταθέτη-ποδηλάτη.

Οι αθλητές που στήριξαν την  πρώτη διοργάνωση "1st Tour of Daphne 2017" θα καταθέσουν το ποσό των 15 ευρώ στον ίδιο λογαριασμό. 

 

 

 

 

 

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους  Έλληνες ποδηλάτες ανοίγουν 1 Οκτωβρίου 2018 και λήγουν αυστηρά την Τρίτη 20 Αυγούστου και ώρα 23.00.

Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους  κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.    

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΚΕΛΟΥ

Η Οργανωτική Επιτροπή θα διανέμει στους συμμετέχοντες φάκελο που θα περιλαμβάνει τον αριθμό, την κάρτα συμμετοχής, το roadbook, την Υπεύθυνη Δήλωση- Bike report form, τηλεφωνική λίστα της διοργάνωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή!! Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι στο πίσω μέρος του αριθμού που θα παραλάβουν, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ αλλεργίες, άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

Παροχές

 1. Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες  με τα διακριτικά της εκδήλωσης.
 2. Αναμνηστικό δίπλωμα για όλους τους τερματίσαντες με τα διακριτικά της εκδήλωσης.
 3. Το νούμερο πλάτης ως αναμνηστικό.
 4. Έξι σταθμοί υδροδοσίας.
 5. Πέντε σταθμοί ανεφοδιασμού (μπάρες,αποξηραμένα φρούτα,φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοποιήματα,σάντουιτς, χυμοί).
 6. Μπουφέ για όλους τους συμμετέχοντες στον τερματισμό.
 7. Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στη διάρκεια της διαδρομής ( Ασφενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α).
 8. Μηχανική υποστήριξη Service σε όλους τους σταθμούς (Δομοκό, Λαμία, Γραβιά).
 9. Ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους ποδηλάτες για προσωπικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής εκδήλωσης.
 10. Αυτοκίνητο συνοδείας ( στην διαδρομή και στο τέλος του tour- σκούπα)
 11. Μεταφορά αριθμημένων σακιδίων των ποδηλατών από την εκκίνηση στον τερματισμό.
 12. Τελετή βραβείων, Ελληνική μουσική βραδιά.

Απονομές, Έπαθλα

Σε όλους τους ποδηλάτες που τερματίζουν στους  Δελφούς απονέμεται τιμητικά αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο με τα διακριτικά της διοργάνωσης. Οι βραβεύσεις θα γίνουν σε ειδικό χώρο στους Δελφούς που θα ανακοινωθεί. Θα ακολουθήσει Ελληνική μουσική βραδιά.

Τεχνική Ενημέρωση

Η διαδρομή των 230 χιλιομέτρων είναι καταγεγραμμένη σε roadbook και σε όργανο GPS. Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάζετε: https://cyclinghellas.gr/TourDaphne2018.gpx

Οι ποδηλάτες μπορούν να αναλύσουν κ να μελετήσουν τη διαδρομή κλικάροντας πάνω στο link: https://flow.polar.com/training/analysis/2415112083 και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από το roadbook pfd αρχείο.

Σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται σε πομπή αυτοκίνητα και φορτηγά ψυγεία υποστήριξης για υδροδοσία, τροφοδοσία, service του “Δαλαβίκαςbikes” σε σταθμούς για την μηχανική υποστήριξη των ποδηλάτων, προπομπός οδηγός μπροστά, αυτοκίνητο «σκούπα - τέλος του tour», ποδηλάτες συνοδοί, οχήματα για πρώτες βοήθειες( Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α. οχήματα), φορτηγό για μεταφορά ποδηλάτων, λεωφορείο, οι συνοδοί ποδηλατών πίσω από το γκρουπ που επιθυμούν να τους συνοδεύσουν.

Οι ποδηλάτες θα ποδηλατήσουν όλοι μαζί υποχρεωτικά σε πομπή μέχρι τo Aρχαίο θέατρο Λάρισας και κατόπιν αφού οδηγηθούν στην έξοδο της πόλης, θα μπορούν να κινηθούν περνώντας από τα σημεία Κοντρόλ με το δικό τους ελεύθερο ρυθμό μέχρι να τερματίσουν.

Σημείο Κοντρόλ για σφράγισμα της κάρτας θα υπάρχει στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στην Κεντρική Πλατεία της Λαμίας και στον τερματισμό στους Δελφούς.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στα Φάρσαλα ανοίγει 9.30π.μ. και κλείνει στις 12.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στη Λαμία ανοίγει 11.30π.μ. και κλείνει στις 3.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στους Δελφούς ανοίγει στις 2.30 μ.μ. και κλείνει 10.30μ.μ.

Για τους ποδηλάτες που για κάποιο λόγο εγκαταλείπουν τη διαδρομή, τους δίνεται η δυνατότητα να φορτώσουν το ποδήλατο σε αυτοκίνητο «σκούπα- τέλος του tour».

Οι αθλητές που τερματίζουν στην αψίδα της διοργάνωσης σφραγίζουν την κάρτα και καταθέτουν τον κλάδο Δάφνης σε ειδικό χώρο στην είσοδο του Δημαρχείου Δελφών.

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ / ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

 Θα υπάρχουν έξι σημεία για εφοδιασμό με νερό / φαγητό κατά μήκος της διαδρομής:

1ος σταθμός για υδροδοσία, στο 32 χιλιόμετρο στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

2ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία, στο 78 χιλιόμετρο στα Φάρσαλα.

3ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσίας το 107 χιλ. στο Δομοκό.

4ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού και υδροδοσία στο 141 χιλ. στην Κεντρική Πλατεία Λαμίας.

5ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία στο 179 χιλ. στη Γραβιά.

6ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού και υδροδοσία στο 230χιλ τερματισμό στους Δελφούς.

Roadbook

Το Roadbook  θα περιέχεται μέσα στον φάκελο που θα διανεμηθεί σε όλους τους ποδηλάτες.

Μεταφορά

Οι ποδηλάτες μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια τα αυτοκίνητά τους  στο χωριό Τέμπη που βρίσκονται πάνω στο δρόμο στην παλιά Εθνική οδό.

Τα ποδήλατα των ποδηλατών στην επιστροφή από τους Δελφούς προς την εκκίνηση θα μεταφερθούν με τρέιλερ και φορτηγό της διοργάνωσης ή με λεωφορεία.

 • Κυριακή 3.15μμ :  Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Θεσ/νίκη με ενδιάμεση στάση στη Λάρισα. Τιμή εισιτηρίου για Λάρισα 25 ευρώ.
 • Κυριακή 4.00μμ  και 6.45:  Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Αθήνα. Τιμή εισιτηρίου για Αθήνα 17ευρώ.
 • Στη περίπτωση που το λεωφορείο συμπληρώσει περισσότερα από 10 έως 35 άτομα είναι δυνατή έκπτωση των 25%.
 • Σάββατο αργά το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα όσοι αθλητές το επιθυμούν να επιστρέψουν  στη Λάρισα στο χώρο εκκίνησης.
 • Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να το δηλώσουν στην φόρμα συμμετοχής.

 

Διαμονή

Για την κράτηση δωματίων κοντά στην αφετηρία 

*Σχετικά με τη διαμονή κοντά στο χώρο της εκκίνησης επικοινωνήστε με το  «Ξενοδοχείο Αλεξίου»  γ΄κατηγορίας στο Στόμιο. Τηλ  6944921234 κ 2495091210   http://www.hotel-alexiou.gr/       

 Τιμή για δίκλινο και τρίκλινο/ άτομο 20 ευρώ με το  πρωινό του Σαββάτου.

Για την κράτηση δωματίων κοντά στον τερματισμό:

*Σχετικά με τη διαμονή στους Δελφούς επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6984136962 - 2265082324 . Υπεύθυνη επικοινωνίας για τη διαμονή: Κα Μίλτια Λέφα

Ξενοδοχείο "LEFAS" . Τιμή για δίκλινο και τρίκλινο/ άτομο 25 ευρώ με βραδυνό του Σαββάτου  και πρωινό της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Δέσποινα Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα στο τηλ. 6944255177 υπεύθυνη για τη διαμονή.

Σημείωση:

Όσοι διαμείνουν στους Δελφούς, την Κυριακή το πρωί  μπορούν να επιλέξουν να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το εισιτήριο της εισόδου στο χώρο βαρύνει τους συμμετέχοντες. Ο ξεναγός είναι προσφορά της διοργάνωσης.

Απρόβλεπτα

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ακύρωσης η Οργανωτική Επιτροπή θα επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό συμμετοχής.

Πρόγραμμα

 Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019:

Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-14 ώρες.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Θα ακολουθήσει Ελληνική μουσική βραδιά και τελετή απονομών.

 

Επικοινωνία

Η εταιρεία Cyclinghellas έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης , www.cyclinghellas.gr. Στο site και στο FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas &https://www.facebook.com/tour.of.daphne/  θα βρίσκετε συνεχείς ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για επιμέρους θέματα της διοργάνωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για απορίες- διευκρινήσιες:

*Σχετικά με τη διοργάνωση, τη διαμονή, τη μεταφορά ή ότι άλλο επιθυμείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 6944255177 , 6944226876. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα, Δαλαβίκας Κώστας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas   FB:https://www.facebook.com/tour.of.daphne/

Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία πλούσια ποδηλατική εμπειρία.

 
 

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Χορηγοί

«Ένα μήνυμα φεύγει από καρδιάς στου κόσμου την ψυχή,
όσο υπάρχει εδώ στην γη,
το ασήμαντο να κάνει να σημαίνει
και το μικρό με αγάπη απέραντη να υφαίνει,
πάνω στου χρόνου τον καμβά και ύστερα να φεύγει...»

Ευχαριστούμε τον δάσκαλο και μουσικό Λαπαδάκη Γιώργο για την ευγενική παραχώρηση του τραγουδιού «Απόλλων και Δάφνη» ώστε να κοσμεί ηχητικά το «Δρόμο της Δάφνης»

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.